Neteja de boca

Mantenir una correcta higiene bucal no solament és imprescindible per a les persones, sinó també per a les nostres mascotes. L'hàbit de netejar les dents al nostre gos li evitarà el mal alè i ajudarà a prevenir malalties renals, hepàtiques i cardíaques.

Els gossos joves solen tenir les dents netes i blancs, sempre que tinguin una bona alimentació i gaudeixin de bona salut, però a partir dels tres anys d'edat comença a aparèixer el carrall i el mal alè. Est pot ser l'inici de problemes de salut més greus.

Els problemes dentals inclouen la *gingivitis i periodontitis, abscessos i la hipoplàsia de l'esmalt dental, i poden derivar en problemes en el sistema immunològic i fins i tot malalties del cor, els pulmons, el fetge i els ronyons.

Et donem alguns consells per mantenir una bona higiene bucal canina:
  • Es recomana la neteja dental diària –o un mínim de tres dies a la setmana– des de cadells per acostumar-los a aquesta operació sense que mosseguin. És important fer-ho amb productes especials per a gossos, tant en el cas del raspall com del dentifrici.
  • Usar esbandides bucals per a gossos. S'afegeixen al recipient d'aigua perquè cada vegada que begui es netegi les dents i tingui un alè fresc.
  • Donar al gos entrepans especials perquè els rosegui i, al mateix temps, es remogui el carrall.
  • Existeixen també joguines per a neteja bucal, formats per fils resistents que els gossos roseguen. Cal vigilar que no empassin un tros de fil.
  • Controlar l'alimentació: evitar les dietes toves i donar-li menjar adequat a la seva edat i grandària de boca.
  • Cal tenir en compte que els gossos netegen les seves dents de forma natural quan masteguen i roseguen els ossos. No obstant això, recorda que els ossos crus són segurs, però els bullits s'astellen fàcilment i el millor és evitar-los.


A més de seguir aquests consells a casa, és recomanable realitzar una profilaxi dental dues vegades a l'any en la clínica veterinària. El gos ha d'estar calmat per facilitar el treball al veterinari, que retirarà les peces dentals que estiguin en mal estat o siguin un perill per a la salut de l'animal. En cas que hi hagi abscessos en la cavitat bucal, l'especialista haurà de realitzar una petita cirurgia. A més, durant diversos dies, el gos haurà de prendre antibiòtics.

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.